Peter Jackson gleda na život s tugom nakon "Prstenova"

ZADNJIH sedam dana bilo je plodonosno za Petera Jacksona scenarista, redatelja i producenta trilogije "Gospodar prstenova", javlja u ponedjeljak Hollywood Reporter.

Udruga američkih redatelja nominirala je u utorak "Gospodara prstenova" za svoju nagradu, prodaja karata za film u SAD-u je premašila u petak 300 milijuna dolara, a u subotu je osvojio utjecajnu nagradu Critics Choice koju dodjeljuje Broadcast Film Critics Association.

I dok će se dobre stvari vjerojatno nastaviti događati tom rođenom Novozelanđaninu u ovoj sezoni nagrada, sad kad je treći film prikazan putovanje njegovih "Prstenova" je gotovo završeno. Što će biti sada?

"Nisam se još navikao na taj osjećaj završetka", rekao je Jackson u telefonskoj izjavi iz Australije.

"Svjestan sam učinka koji su filmovi imali na ljude, a to se vidi i po stanju na kinoblagajnama, i postajem svjestan važne uloge koju će ti filmovi imati u mojoj karijeri i u mojem životu. Sad kad to završava stvarno osjećam kao da se jedno poglavlje mojeg života zatvara... To je pomalo tužno".

"Možda nikad neću napraviti nešto tako veliko kao što je Gospodar prstenova i sigurno neću nikad više napraviti tri filma odjednom i zbog toga sam vrlo sretan", rekao je Jackson. "Jedinu odgovornost koju imate kao redatelj je napraviti dobar film i to je ono što planiram napraviti".

Hoće li to ostvariti filmom "King Kong", koji će početi režirati u kolovozu ove godine, a u kojem će glumiti Naomi Watts, preostaje nam da vidimo. Taj bi se film trebao pojaviti u kinima za Božić 2005.

Pročitajte više