Plenković objavio tko su tri potpredsjednika sabora

Foto: Screenshot N1

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sudjeluje na nečemu što je predstavljeno kao znanstveni skup, a zove se Dani dr. Franje Tuđmana - Hrvati kroz stoljeća. Tom prilikom dao je i izjavu za medije.

HDZ-ovac Ivan Anušić danas je objavio da je kadrovska križaljka gotova, no Plenković nije htio iznositi detalje.

“Kad bude sve gotovo, objavit ću. Kad vlada bude kompletirana, objavit ću”, poručio je.

Penava, Reiner i Radin će biti potpredsjednici sabora

Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet predsjednika Hrvatskog sabora.

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar gospodarstva, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće "dobiti ništa danas o ministrima".

Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži 'istragu' o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja. "Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu", dodao je.

Upitan, Plenković je rekao i da s Domovinskim pokretom nisu zasad razgovarali oko prestanka financiranja Novosti.

"Radimo na usuglašavanju programa i kompletiranju sastava vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne”, naglasio je premijer.

Na pitanje o predizbornom obećanju o mirovini od 750 eura, rekao je da vlada nastavlja s dosadašnjom praksom. "Trudit ćemo se kao i dosad da obećamo manje, a ispunimo više, što prije", dodao je, ističući da to ovisi o indeksaciji i proračunskim mogućnostima.

Novinari su premijera pitali i za komentar izjave pjevačice Severine da je vlada napravila malo po pitanju pobačaja, na što je rekao kako nije pročitao njenu objavu. "Dostupan je, zakon je jasan", dodao je Plenković.

Pročitajte više