Plenkovića pitali o "hibridnom medijskom ratu", odgovorio je hrpom floskula

Foto: Hina/Index

PREMIJER Andrej Plenković i danas je ponovio tezu da se u Hrvatskoj vodi "hibridni medijski rat".

>> Plenković je objavio da je Hrvatska u ratu. Tko nas je napao?


Naime, Plenković je večeras govorio na skupu alumnista političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, gdje je ponovio jučerašnju tezu o "medijskom hibridnom ratu" koji se, tvrdi premijer vodi u Hrvatskoj. Nije rekao ni tko ga vodi ni protiv koga, ali novinari su ga ovaj put ipak zamolili da pojasni tu tezu. Plenković je odgovorio u svom prepoznatljivom stilu - hrpom floskula.

"Pratite malo u komunikacijskom prostoru od koga, kada, u kojem trenutku kakve političke poruke ili teze su plasirane u javnost. Onda vam je sasvim jasno zbog čega sam koristio tu kategoriju. Mislim da je to nešto s čime su suočene i vlade u drugim zemljama, s čime je suočena i Hrvatska", rekao je Plenković.

"U želji za destrukcijom kolidiraju interesi različitih skupina" - što god to značilo


Radi se o danas već normalnom modusu operandi, s čime se treba nositi svakog dana, tvrdi premijer.

"Aktera je puno, interesa je puno, a interesantno je kako ponekad kolidiraju u želji za destrukcijom interesi različitih skupina. Ja samo znam da ono što radimo, radimo odgovorno, radimo na tragu zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, a vidim da je jako puno onih aktera koji žele destabilizirati te procese", zaključio je Plenković.

Pročitajte više