Počele ljetne gužve: Kolone vozila na Lučkom, pojačan promet prema moru

TURISTIČKA sezona sa sobom donosi i nezaobilazne gužve u prometu. Tako je promet danas izrazito pojačan na autocestama A1 i A2 Zagreb-Macelj, u smjeru mora, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca.

Velike gužve nastale su i na naplatnim kućicama u Lučkom zbog priljeva vozila i kolone iz smjera Jankomira. Kolona je duga četiri kilometra. Na autocesti A1 kod izlaza za Ogulin dogodila se prometna nesreća. Zbog toga se stvaraju gužve. Kolone vozila stvaraju se i prema Krku.

Također, pojačan je ulaz osobnih vozila i autobusa na graničnim prijelazima Macelj, gdje se čeka oko 30 minuta, Kaštel i Metković, gdje se čeka oko 20 minuta, te na Bregani gdje zasada nema dužih čekanja. U subotu ujutro je preko graničnih prijelaza Rupa i Pasjak ušlo 19.510 turista.

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama sjevernog i srednjeg Jadrana. Trajekti i katamarani plove redovito.

Zbog rasutog tereta duža kolona vozila kreće se od NP Lučko prema Karlovcu. Teret je uklonjen sa kolnika i ne smeta prometu. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, između odmorišta Ježevo i čvora Ivanić Grad (od 60. do 64. km) zbog radova se u smjeru istoka vozi jednim trakom.

Pročitajte više