Poglavarstvo: U tijeku izrada programa za Rome

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo priopćilo je danas, reagirajući na jučerašnje otvoreno pismo potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor vezano uz stambenu problematiku Roma iz Plinarskog naselja, da je u tijeku izrada programa koji bi trebao odgovoriti na pitanja vezana uz probleme građana romske nacionalnosti.

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog programa za Rome Jadranka Kosor zatražila je jučer u otvorenom pismu od zagrebačke gradonačelnice Vlaste Pavić da poduzme mjere kako bi se spriječilo iseljavanje romskih obitelji zimi iz Plinarskog naselja u Zagrebu.

Kosor je gradonačelnici uputila otvoreno pismo jer je, kako navodi, duboko zabrinuta vijestima da se ovih dana priprema prisilno iseljavanje oko 300 Roma iz Plinarskog naselja u Zagrebu.

U Gradskom uredu za upravljanje imovinom pak kažu da u Zagrebu djeluje Povjerenstvo za poboljšanje uvjeta života građana romske nacionalnosti koje u okviru svog djelovanja predlažu određene mjere.

"U skladu s Nacionalnim programom za Rome u tijeku je izrada gradskog programa koji bi trebao odgovoriti na brojna pitanja vezana uz probleme građana romske nacionalnosti, kaže se u priopćenju.

(Hina) xmvr/pp yaz

Pročitajte više