Policajac specijalne policije uhvatio riječkog lopova dok je bio izvan službe

Ilustracija: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEČKI policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom kojeg je policijski službenik interventne i specijalne policije uhvatio dok je bio izvan službe. Muškarac je osumnjičen za četiri kaznena djela iz područja imovinskog kriminaliteta.

Sumnjiči ga se da je u utorak 31. svibnja oko 18 sati provalio u trgovinu na području Rujevice u Rijeci odakle je otuđio blagajnu s novcem te se udaljio. No lopova je u blizini mjesta događaja zatekao policijski službenik interventne i specijalne policije koji je bio izvan službe. Također, 37-godišnjak je u subotu 28. svibnja na benzinskoj postaji na području Vežice u Rijeci zaprijetio djelatnici pa iz blagajne otuđio oko 3500 kuna te se udaljio.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni tijekom svibnja ove godine u dva navrata pokušao provaliti u kuću na području Viškova i u skladište tvrtke na području Čavli. U oba slučaja zatekli su ga vlasnici, a osumnjičenik je pobjegao.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela osumnjičeni je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Pročitajte više