Kosor se susrela s Josipovićem i Milanovićem: Josipoviću osmijesi, Milanovića "nije vidjela"

DANIMA iščekivani susret Jadranke Kosor i Ive Josipovića nakon polemika koje se vodili proteklih dana dogodio se sinoć - u kazalištu! Predsjednik i premijerka sjeli su jedno do drugog u zagrebačkom HNK na proslavi 20. obljetnice Hrvatskog olimpijskog odbora i jedno drugom dijelili osmijehe.

Zadnjih tjedana uglavnom žestoko polemiziraju,  a sve glasnije se nagađa da sukob potencira Kosorica kao dio HDZ-ove kampanje u kojoj će Josipovića prikazati kao navijača Kukuriku koalicije i SDP-a.

Kreator ove političke igre navodno je HDZ-ovac Davor Stier, koji je procijenio da je šef oporbe Milanović javnosti ionako nesimpatična politička figura, pa treba nasrnuti na predsjednika.

Kosorica i Josipović sreli su se i danas u muzeju Mimara, gdje su došli na poziv američkog veleposlanstva povodom 10. godišnjice terorističkog napada na SAD. Zajedno su razgovaralli s američkim veleposlanikom u Hrvatskoj.

Službeni susret očekuje se idućeg tjedna, kad će raspravljati i o imenovanju veleposlanika, od čega je i krenula polemika Banskih dvora i Pantovčaka.

Milanović Kosorici nevidljiv

Dok je premijerka prolazila pokraj svog protukandidata Zorana Milanovića, koji je također bio u Mimari na obljetnici napada na SAD, nije se ni osvrnula na njega.

Pročitajte više