Potukao se predsjednik SDP-a u ličkoj općini Perušić: Ma kakva tuča, to je bilo obično čepušanje!

ŠEF SDP-a u ličkoj općini Perušić, Vlado Orešković jučer se potukao sa susjedima istog prezimena zbog svađe oko seoskog puta. Kako se radi o jednom od viđenijih ličkih socijaldemokrata, o tuči su odmah prokolale priče, iako je Orešković kvalificira samo kao "čepušanje" u kojemu nitko nije ozlijeđen. 

"Do sukoba je došlo zbog obitelji Kate Orešković koja je meni i drugim mještanima ogradom zapriječila put do njiva. Sudski spor trajao je tri godine i pravomoćno smo ga dobili. Nakon toga smo krenuli maknuti ograde i sukobili smo se sa sinom Kate Orešković, mislim da je tamo bio i njen zet", ispričao je Indexu vodeći perušićki SDP-ovac.

Gdje ste bili kad je u Gospiću ministar Milinović uhvaćen za gušu?

Kaže da osim naguravanja i tzv. čepušanja nije bilo ničega vrijednog spomena, ali žali što se pronio glas o sukobu nakon kojega ispada agresivac i tučar. Smatra da u medijima vlada cenzura.

"Nevjerojatno mi je da nijedan medij nije prenio kako je ministra Milinovića jedan lokalni poduzetnik zgrabio za gušu kad je nedavno s Kalmetom došao u Gospić na proslavu HDZ-ove obljetnice. Zašto sam ja zanimljiv, a Milinović nije?", pita se Orešković. Tvrdi da u Gospiću i okolici mnogi znaju za građevinara koji se nakon poraza na javnom natječaju za važan posao s Gradom Gospićem, krenuo obračunati s ministrom koji je u Lici "bog i batina". SDP-ovac se potom vratio na detalje obračuna "Oreškovići protiv Oreškovića". Većina sudionika incidenta imala je upravo to prezime.

"Zamislite da tri godine do svoje njive pješačite cijeli kilometar, a ne pedeset metara koliko bi vam trebalo da nije bilo ograde? Uzurpirali su prolaz, a jučer su nas optuživali za balvan revoluciju", tvrdi predsjednik SDP-a u općini Perušić.

U policijskom izvješću stoji da je u tuči šakom dobila i 50- godišnja Ličanka, no Vlado Orešković nam je više puta ponovio da nije bilo ozlijeđenih. Protiv petorice sudionika tučnjave bit će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Gospiću zbog narušavanja javnog reda i mira, javili su iz PU Ličko- senjske. Dvojici sudionika perušićke kavge policajci su testiranjem ustanovili manju količinu alkohola u krvi

Pročitajte više