Predstavljene dvije knjige Vesne Krmpotić

Knjige Vesne Krmpotić "Sarajevska osmica" i "Divni stranac" predstavila je večeras naklada V.B.Z u Europskom domu u Zagrebu.

O knjigama su govorili književnik Zvonimir Mrkonjić i kritičarka Tea Benčić, te sama autorica.

Vesna Krmpotić je rekla da je zbirka poetskih zapisa "Sarajevska osmica" nastala nakon telefonskih razgovora s prijateljima u Sarajevu tijekom 1992. godine, u vrijeme dok je srpska vojska držala grad u okruženju.

Tri sveska knjige "Divni stranac - pjesmene priče", ustvrdila je Benčić, "povijest je odnosa s divnim strancem, prepuna glazbe, metaforike, mitova i bajki".

"Tko može tumačiti tumača", zapitala je Benčićeva i dodala kako se u Krmpotićkinu djelu "čudesno i nadnaravno isprepliće sa zbiljskim".

Vesna Krmpotić u svojim djelima traži, afirmira, dijalogizira i spoznaje drugoga, rekao je Mrkonjić i dodao kako je pjesnikinja "okrenuta osjetilnom koje govori o jednom novom povodu za buđenje i čišćenje svijeta".

Vesna Krmpotić (1932.) je književnica i prevoditeljica koja piše pjesme, prozu i drame. Do sada je objavila više knjiga, a među njima "Dijamantni faraon" i "Druga strana ničega".

(Hina) xmk yjn

Pročitajte više