Putinov kanal nastavlja emitiranje u Njemačkoj: "Njihova zabrana nam ne znači ništa"

Screenshot: RT

DIREKTORICA ruske televizijske postaje RT Margarita Simonian obećala je danas da će RT nastaviti emitirati na njemačkom unatoč zabrani njemačkog regulatora, u kontekstu visokih napetosti između Moskve i Zapada zbog Ukrajine.

Njemačka odluka "ne znači ništa", komentirala je Simonian na Twitteru, dodajući da njezin kanal, poznat po promicanju stajališta Kremlja u inozemstvu, "neće prestati emitirati u toj zemlji".

"To je kao da Rusija zabrani Deutsche Welle"

Simonian je također ocijenila da je ta mjera kao da ruski regulator zabrani Deutsche Welleu da emitira na svojoj vlastitoj internetskoj stranici, što bi "moglo vrijediti pokušati" s obzirom na to da su ruske vlasti zaprijetile Berlinu odmazdom u slučaju zabrane.

YouTube je već suspendirao RT-ov kanal na njemačkom 16. prosinca, kada je otvoren, a emitiranje putem satelita prekinuto je nedugo nakon zahtjeva njemačkih vlasti.

Moskva: Zabrana je ilegalna

RT-u je zabranjeno emitiranje na njemačkom na njegovu portalu i mobilnoj aplikaciji jer "nije zatražena ni odobrena" dozvola koju propisuje zakon o medijima, objasnilo je u srijedu njemačko savezno povjerenstvo za medije ZAK.

Moskva smatra da je to "ilegalno" i rezultat političkog pritiska Berlina.

Osnovan 2005. pod imenom Russia Today, kanal RT, koji financira ruska država, emitira na više jezika, među kojima su engleski, francuski, španjolski, njemački i arapski. Smatra ga se propagandnim instrumentom Kremlja i izazvao je kontroverze u više zemalja.

Pročitajte više