Radivoj Rade Leskovac predstavio svoj program na HTV-u

Radivoj Rade Leskovac, neovisni kandidat srpske nacionalne manjine, istaknuo je, predstavljajući večeras svoj izborni program na HTVu, da se njegov program temelji na tomu da su i Srbi kao antifašisti stvarali i branili teritorij Hrvatske, dodavši da je Srbima zbog toga neprihvatljiva poruka "vratite se odakle ste i došli". L

"Danas Srba u Hrvatskoj nema ni blizu onome koliko ih je bilo, a u krajevima u kojima smo najgušće naseljeni izloženi smo velikim pritiscima i problemima", rekao je Leskovac.

Ustvrdio je kako Srbi još u Hrvatskoj ne mogu doći do svoje imovine, da se ne mogu zapošljavati, da im se ne isplaćuju mirovine i otpremnine, te da ne mogu doći do dionica.

Ti se problemi, rekao je, mogu riješiti jedino ako država sve svoje građane bude jednako tretirala pred zakonom. Leskovac je ustvrdio da se "Srbi vrlo često uhićuju po političkim, a ne pravnim kriterijima".

Dodao je da se na području Like, Banije i Korduna trebaju obnoviti kuće kako bi se Srbi mogli vratiti, gdje država, rekao je, za pokretanje gospodarskog razvoja građanima treba ponuditi beskamatne kredite.

Neovisni kandidat Leskovac istaknuo je da je njegov gospodarski program usmjeren na prostor Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema, gdje daje prednost poljoprivredi i privatizaciji zemlje.

Pročitajte više