Ramljak je gotov. Tko još treba otići?

Foto: Pixsell/Patrik Macek/Hrvoje Jelavić/Davor Višnjić/Duško Jaramaz

SINOĆ je napokon postalo jasno da Ante Ramljak više neće biti izvanredni povjerenik vlade za Agrokor.

Naime, Ante Ramljak je nakon afere sa savjetnicima, koju je otkrio Index, odlučio podnijeti neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog vladinog povjerenika za Agrokor. Ako je vjerovati neslužbenim informacijama koje već neko vrijeme cure u medije bliske vladajućima, uz Ramljaka bi mogla odletjeti i njegova glavna zaštitnica u vladi, Martina Dalić, koja ga je očajnički branila od svih afera.

Rekonstrukcija vlade ili novi izbori?


Naime, špekulira se da bi Ramljakov odlazak mogao poslužiti kao svojevrsni "okidač" za rekonstrukciju vlade. Nije tajna da dio ministara svojom nesposobnošću i konstantnim upadanjem u afere nanosi veliku političku štetu premijeru Plenkoviću.

Tu se posebno ističu ministrica demografije Nada Murganić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministar državne imovine Goran Marić.  Moglo bi se, naravno, lako argumentirati da bi zbog nagomilanih skandala i katastrofalnog odabira vodećih ljudi po ministarstvima trebao otići i premijer Plenković, odnosno da bi cijela vlada trebala dati ostavku i da bi se trebali raspisati novi izbori.
 
Što vi mislite? Recite nam u anketi!

 

 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ramljaka i njegov  odlazak, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ante Ramljak.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više