Ravnatelj HRT-a angažirao 4 snimatelja kako bi iz svog ureda pratio sjednicu

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

GLAVNI ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u ponedjeljak je angažirao dva televizijska snimatelja i dva tehničara da bi sjednicu Nadzornog odbora Hrvatske radiotelevizije mogao pratiti iz svog ureda, koji se nalazi u istoj zgradi, objavio je Nacional, dodavši da je "pod izlikom epidemioloških mjera Bačić sjednicu pratio iz svog ureda".

U isto vrijeme, navodi dalje Nacional, svi ostali članovi Nadzornog odbora bili su u istoj prostoriji - velikom studiju u kojem se bez ikakvog problema poštuju sve epidemiološke mjere.

Maja Sever: Tko je odgovoran?

Maja Sever kao predsjednica Sindikata novinara Hrvatske i sindikalna povjerenica na HRT-u  uputila je glavnom ravnatelju HRT-a pismo s pitanjima, čiji je sadržaj objavila u zatvorenoj grupi na društvenoj mreži Facebook. Nacional je došao do sadržaja tog pisma.

"Zatražila sam potvrdu informacije koju sam čula sinoć da je sjednica NO održana uz angažiranje naših snimatelja jer Kazimir Bačić nije bio u prostoriji (navodno studiju), nego u svojem uredu. Vjerojatno zbog epidemioloških mjera.

Poštovani,

molim vas potvrdu informacije da ste za sjednicu Nadzornog odbora angažirali zaposlenike HRT-a?

Je li točna informacija da su dva snimatelja i dva tehničara angažirani da snimaju, odnosno prenose jučerašnju sjednicu Nadzornog odbora? Tko je i zbog čega donio tu odluku?

- prema epidemiološkim mjerama veliki studio dovoljno je velika prostorija za poštivanje svih mjera. Tko je odgovoran za nepotrebnu odluku?
- ako se pozivate na epidemiološke mjere, tko je i zašto odlučio da su zdravlje i životi snimatelja manje vrijedni od zdravlja i života rukovoditelja HRT-a te ste njih izložili epidemiološkoj ugrozi u zamjenu za vaše izlaganje?
- kako će rukovoditelji nadređeni snimateljima opravdati angažiranje snimatelja na poslovima koji nisu potrebni za realizaciju programa te kako će opravdati ugrožavanje zdravlja ako ste se zbog epidemioloških mjera vi povukli u svoje prostorije?" navodi se u pismu Maje Sever.

 

Pročitajte više