RIJEKA: ZAVRŠEN FESTIVAL LOKALNIH TV POSTAJA - TV FEST

Na završnoj večeri prvog televizijskog festivala lokalnih TV postaja u Rijeci, pod nazivom TV FEST, nakon cjelovečernjeg koncerta, na kojemu je nastupilo 20ak izvođača, Grand prix festivala i Nagrada gledatelja za najbolju izvedbu dodijeljeni su Claudiji Beni, za pjesmu "Više nisam tvoja". L

Na festivalu završenom kasno sinoć na riječkom Trgu Republike Hrvatske, sudjelovalo je 16 lokalnih TV postaja - 10 iz Hrvatske te šest iz BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije .

Najvišu ocjenu stručnog suda dobila je Aleksandra Kovač, za pjesmu "For better or worse".

Najboljim vokalnim izvođačima proglašeni su Massimo Savić i Helena, iz skupine The Bastardz, za izvedbe skladba "Moj svijet" i "Disco 2003.".

Najbolji strani izvođač je Andrijana Božović iz Crne Gore za pjesmu "Krila anđela".

Nagradu za najbolju glazbenu produkciju dobila je skupina Popeye iz Pule, za pjesmu "Che Bella citta", a za najbolji scenski nastup Rebeka Dremelj koja je izvela pjesmu "Nisem kriva".

Najbolja reperska skupina je Soma dolara s pjesmom "Sedamdesete".

Tijekom svibnja na lokalnim televizijskim postajama koje su sudjelovale na festivalu, prikazivani su glazbeni spotovi prijavljenih izvođača za koje su gledatelji mogli glasovati.

Domaćini i suorganizatori dvodnevnog festivala su riječka lokalna TV postaja Kanal Ri, riječka gradska uprava, Turistička zajednica te agencija Star Marketing, a producent festivala je Zoran Škugor.

Prvog dana festivala održan je okrugli stol na kojemu su predstavnici lokalnih TV postaja raspravljali o razvoju i budućnosti lokalnih TV postaja.

(Hina) hšup sp

Pročitajte više