Sabor: Jurjević prozvao Sanadera zbog izjave nakon izbora u Virovitici

NA POČETKU današnjeg zasjedanja Sabora proglašena je stanka na zahtjev svih parlamentarnih klubova nakon što je zastupnik SDP-a Marina Jurjevića od predsjednika HDZ-a Ive Sanadera zatražio da se očituje o svojoj navodnoj izjavi "da Račan, Tomčić i Vesna Pusić i ostali izdajnici mogu početi pakirati kufere".

Jurjević je spomenuo Sanaderovu navodnu izjavu koju su prenijeli mediji nakon pobjede HDZ-a na lokalnim izborima u Virovitici.

Jurjevića, koji je dodao da je nedopustivo da se na taj način prozivaju čak i premijer i predsjednik Sabora, prekinuo je predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, u trenutku kada je Jurjević naglasio "da je to poziv na nasilje i da ne bi želio asocirati na ambijent zbivanja u blizini".

Predsjednik Sabora Zlatko Tomčić zbog tog je Jurjevićeva istupa proglasio stanku koju su zatražili svi parlamentrni klubovi.

Nakon povratka u sabornicu Sanader je Jurjeviću pokazao današnji demanti HDZ-ova glasnogovornika objavljen u Novom listu, gdje među ostalim stoji "da u HDZ-u razumiju opravdanu ljutnju i jad SDP-a zbog strašnog poraza i izbornog debakla u Virovitici, ali da to ne opravdava novinara Novog lista, i SDP-ova dužnosnika iz Virovitice da se služe neistinama".

Ponovivši da nije rekao "ono što su prenijeli mediji" (da Račan, Tomčić i Vesna Pusić i ostali izdajnici mogu početi pakirati kufere), Sanader je istaknuo da u ime HDZ-a apelira na toleranciju.

Jurjeviću je poručio da je danas u Saboru nedopustivo povezao tu njegovu navodnu izjavu s jučerašnjim strašnim ubojstvom srbijanskog premijera.

Naime, Jurjević je Sanaderu rekao da je nedopustivo da se na taj način pozivaju čak i premijer i predsjednik Sabora, "da je to poziv na nasilje i da ne bi želio asocirati na ambijent zbivanja u blizini".

Dok je to govorio Jurjevića je prekinuo predsjednik Sabora Zlatko Tomčić.

Sabor je nakon stanke i Sanaderova istupa nastavio rad raspravom o amandmanima HDZ-a na Konačni prijedog zakona o državnim potporama.

Zastupnici su time prihvatili savjet predsjednika Sabora Tomčića koji ih je podsjetio da su danas na dnevnom redu vrlo ozbiljne teme, i da bi trebali izbjeći političke rasprave, ili ih, pak, po redovnoj proceduri kao posebnu točku staviti na dnevni red.



Pročitajte više