Saudijska Arabija: Ubijena šestorica muslimanskih militanata

ŠESTORICA muslimanskih militanata i dvojica policajaca, ubijeni su u ponedjeljak u oružanom sukobu koji je izbio kad su sigurnosne snage pokušale uhititi tražene islamiste, priopćilo je saudijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

U tom sukobu, koji se dogodio na farmi u pokrajini Qassim, lakše je ranjeno osam policajaca, priopćilo je ministarstvo u izjavi objavljenoj na državnoj televiziji. Qassim je islamističko središte na sjeveroistoku Saudijske Arabije.

Saudijska Arabija pojačala je lov na muslimanske militante nakon što je u svibnju u tri bombaška napada u Rijadu ubijeno 35 osoba, među kojima devetero Amerikanaca. Za te napada SAD i Saudijska Arabija okrivljuju terorističku mrežu Osame bin Ladena al-Qaidu.

"Sigurnosne snage opkolile su farmu u Qassimu, nakon dojave da se tamo skrivaju tražene osobe. Osumnjičeni su bili pozvani na predaju, ali su otvorili vatru i bacili ručne granate", stoji u izjavi ministarstva.

Zapadni izvori u Saudijskoj Arabiji kažu da vlasti blisko surađuju s američkim istražiteljima koji se bave članovima i financijerima al-Qaide u toj zemlji.

Pročitajte više