Detalji akcije Uskoka: Hangar tvrtke služio kao paravan za proizvodnju marihuane?

Foto: NovaTV/Screenshot

Policija je razbila još jedan narkolanac. Ovaj put u akciji koja je obuhvatila četiri županije uhitila je deset osoba zbog proizvodnje marihuane. Među njima je i poznati bjelovarski poduzetnik, ali i osobe koje se bave zakonitim uzgojem konoplje s hrvatskih polja.

"Još uvijek se zna malo toga, policija i Uskok zakopčani su do grla. Više će se znati kad istraga i ispitivanja budu gotova. A ispitivanja u osječkom Uskoku su u tijeku. Ljudi su dovođeni na ispitivanje u pratnji policije, a počeli su se pojavljivati i njihovi odvjetnici", izvijestio je reporter Nove TV te dodao:

"Ono što je danas bilo najzanimljivije jest ono što se događalo u Đakovu, u hangaru tvrtke koja je proizvodila konoplju i proizvode od nje. A kako je upisano u registar, riječ je o proizvodima, uljima i konoplji koja je dozvoljena na hrvatskom tržištu." 

Hangar služio kao paravan za proizvodnju nelegalne marihuane

Spomenuti hangar/tvornica, kako neslužbeno doznaje NovaTV, poslužio je kao paravan za proizvodnju nelegalne marihuane koja se kasnije može naći i na crnom tržištu.

"Neslužbeno doznajemo kako je riječ o 900 kilograma te kompromitirane marihuane koja na crnom tržištu vrijedi nekoliko stotina tisuća eura", rekao je reporter.

"Jedan je vlasnik tvrtke, iz Đakova je i rođen 1985. godine. Tvrtka ima dva zaposlena, osnovana je 2021. godine, a 2023. godine prijavila je prihod od 95.000 eura. No, čini se kako su rashodi bili veći, gubitak od 45.000 eura može biti i crveni alarm kako u toj tvrtki nešto nije u redu", naglasio je Kovačić.

Ispitivanja su u tijeku, a uhićeni dolaze iz četiri županije. Može se očekivati kako će ispitivanja trajati i tijekom sutrašnjeg dana. 

Pročitajte više