Šeks uputio čestitku u povodu Dana domovinske zahvalnosti

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks uputio je danas u ime svih zastupnika Hrvatskoga sabora i svoje osobno čestitku svim građanima Republike Hrvatske u povodu predstojećeg obilježavanja Dana domovinske zahvalnosti.

"Obilježavajući Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, s ponosom i dostojanstvom se prisjećamo jedne od najsjajnijih pobjeda Hrvatske vojske ostvarene prije devet godina u Domovinskom ratu. Vojno redarstvena akcija "Oluja" zasigurno spada među najsvjetlije događaje povijesti hrvatske države na svom dugom i teškom putu ka slobodi, neovisnosti i teritorijalnoj cjelovitosti. Ta obrambena vojno redarstvena akcija, sjajno pripremljena i provedena snagom, odlučnošću i umom hrvatskog naroda, trajno simbolizira legalno i legitimno sredstvo međunarodno priznate Hrvatske u obrani svoje opstojnosti, neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti", ističe se u čestitki.

"Ovo su trenutci kada se s istinskim osjećajima prisjećamo svih hrvatskih branitelja, svih sudionika tih ključnih i presudnih zbivanja naše povijesti, pogotovo onih koji su u mir i slobodu današnjih i svih budućih naraštaja ugradili ono najdragocjenije, svoj život. Njihova odlučnost, samoprijegor i vizija ostaju nam trajnim nadahnućem u izgradnji prosperitetne Hrvatske, Hrvatske na ponos i dobrobit svih njezinih građana.

To je posebno važno danas, kada Hrvatske bespovratno kroči prema velikoj europskoj obitelji, i u potpunosti je posvećena prihvaćanju vrijednosti suvremene europske demokracije. Optimizam i zajedništvo manifestirani u jedinstvenom procesu stjecanja hrvatske slobode u tom smislu obvezuju, i bit će nam putokaz u svladavanju svih eurointegracijskih izazova", stoji na kraju čestitke predsjednika Sabora Vladimira Šeksa.

(Hina) xpp yaz

Pročitajte više