Sin HDZ-ova zastupnika sukobio se s policijom, došlo do repetiranja pištolja



SIN HDZ-ova saborskog zastupnika Mate Bilonjića u nedjelju se našao u nezgodnoj situaciji u kojoj se nakon pijane vožnje sukobio s policajcima. Ne znaju se točne okolnosti incidenta, ali se može pretpostaviti da se 21-godišnjak neće tako lako izvući.

Incident se zbio u nedjelju nakon ponoći ispred kafića Best u Novoj Gradiški. Dean Bilonjić bio je u automobilu s Matijom D. Dečki su, ako je vjerovati izjavama očevidaca, auto po snijegu malo okretali pod ručnom, što je izazvalo policijsku pažnju.

To je bilo izazivanje policajaca koji su njih dvojicu zaustavili nakon prometnog prekršaja. U igru se uključio i Deanov brat Igor koji je navodno napao policajca, gušeći ga s leđa.

Policajci su, ponovno prema izjavama očevidaca, slučaj riješili repetiranjem pištolja i upozorenjem da će pucati ako se dečki ne smire. Policija to nije potvrdila, nego je samo rekla da su trojica privedenih mladića policajce verbalno, a potom i fizički pokušala spriječiti pri obavljanju dužnosti.

Mato Bilonjić rekao je da njegovi sinovi, kao punoljetni muškarci, sami moraju odgovarati za svoje postupke. Inače, mladići i nisu bili strašno pijani. Deanu je izmjereno 1,26 promila, Matiji 1,10, a Igoru 0,56.

Pročitajte više