Šopić: Kriv sam, ali ne onako kako piše u optužnici

ELVIS ŠOPIĆ, ubojica 30-godišnjeg taksista Igora Ćustića, danas je na Županijskom sudu u Zadru izjavio kako se osjeća krivim, ali ne na način na koji je to navedeno u optužnici koju je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo.

Podsjetimo, u optužnici protiv 21-godišnjeg Šopića se navodi kako je 29. siječnja ove godine okrutno ubio 30-godišnjeg Ćustića iz Murvice, ispalivši mu dva hica iz skraćene lovačke puške u glavu. Potom je zapalio BMW i Ćustićev leš, koji se nalazio u njemu, kako bi prikrio monstruozan zločin.

> Pilip Ćustić: Za ubojicu mog monstruozno ubijenog sina očekujem maksimalnu kaznu

> Taksist koji je sa Ćustićem bio prije ubojstva: Bio je prva liga od čovjeka

> Elvis Šopić priznao ubojstvo taksista iz Murvice

Šopić se svoju obrani iznijeti na kraju postupka, a svoje su iskaze na prvom ročištu dali Ivan Sirovec i Davor Tokić, koji su se u noći ubojstva vozili prometnicom Korlat-Benkovac pa su opazili BMW i o svemu obavijestili policiju, te zadarski taksist Srećko Pavić, koji je zajedno s ubijenim Ćustićem bio na zadarskom autobusnom kolodvoru, kad je Šopić zatražio prijevoz od Zadra do Korlata.

Pročitani su i rezultati stručnih vještačenja koje su proveli psihijatar dr. Darko Labura i psiholog dr. Ivan Medanić. Labura smatra kako Šopić ima poremećaj osobnosti, ali je u trenutku počinjenja zločina bio ubrojiv, dok je Medanić naveo kako Šopić ima asocijalni poremećaj ličnosti. Osim Laburinog i Medanićevog izvješća, pročitana je i socijalna anamneza benkovačke socijalne radnice, u kojoj se navodi kako su Šopićevi roditelji alkoholičari s psihičkim poremećajima u ponašanju, koji su svoje troje djece izlagali agresivnom ponašanju, zlostavljanju i zapuštanju.

I.M.
Foto: eZadar

Pročitajte više