Split: U eksploziji ranjeni policajac u životnoj opasnosti

PRIPADNIK specijalne policije, koji je jutros teško ozlijeđen pri eksploziji mine u moru kod ACI-jeve marine u Splitu, u životnoj je opasnosti, doznaje se u splitskoj Kliničkoj bolnici.

S vrlo teškim ozljedama glave i pluća nalazi se na Jedinici za intenzivno liječenje KB Split, gdje se liječnici bore za njegov život.

Kako će se njegovo zdravstveno stanje dalje razvijati teško je prognozirati, kazao je dežurni liječnik, jer je uslijed podvodne eksplozije došlo do teških ozljeda unutarnjih organa, odnosno pucanja pluća i krvnih sudova. Pri vađenju iz mora bio je pri svijesti.

Nesreća se dogodila oko 10.45 u moru s vanjske strane ACI-jeva lukobrana. Do eksplozije je došlo pri vađenju eksplozivne naprave iz mora, a zajedno s ozlijeđenim policajcem u tome su sudjelovala još tri pripadnika specijalne policije iz Splita koji, prema informacijama kojima policija za sada raspolaže, nisu teže ozlijeđeni, doznaje se od glasnogovornice PU splitsko - dalmatinske Tine Disopre.

Policija još ne daje informacije o identitetu ranjenog policajca.

Uzroci eksplozije još nisu poznati, a očevid je u tijeku. Neslužbeno se doznaje kako se radi o o mini zaostaloj iz drugog svjetskog rata, o čijem su pronalasku policiju izvijestili ronioci, te da je eksplodirao upaljač.

Pročitajte više