Splitski ubojica osuđen zbog nasilja u obitelji, provale u crkvu i krađe bicikla

Foto: Čitatelj Indexa

FILIP ZAVADLAV, trostruki splitski ubojica, zbog dva je prekršaja osuđivan i na splitskom Prekršajnom sudu.

Splitski Prekršajni sud izvijestio nas je kako je Zavadlav proglašen krivim zbog kršenja Zakona o osobnoj iskaznici. Presuda je postala pravomoćna 31. ožujka 2017. godine.

Splitski ubojica imao je više kaznenih prijava

Detalji presude splitskom ubojici: Majka čuvala stražu, on pljačkao crkve

Uz to, trostruki splitski ubojica osuđen je na Prekršajnom sudu u Splitu zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Osuđujuća je presuda donesena 29. studenoga prošle godine, dakle prije mjesec i pol, a protiv nje je okrivljenik podnio žalbu. "Povodom žalbe, cjelokupni spis predmeta upućen je Visokom prekršajnom sudu na daljnje odlučivanje", izvijestili su nas s Prekršajnog suda u Splitu.

Majka čuvala stražu dok je sin provaljivao

Podsjetimo, kako smo već pisali, Filip Zavadlav osuđen je s majkom prije pet godina na splitskom Općinskom sudu za dvije krađe po splitskim crkvama, od kojih je jedna ostala u pokušaju. Filip je dobio godinu dana uvjetno s rokom kušnje, a majka također godinu dana s tim da joj je dan rok kušnje od četiri godine.

Kako je opisano u presudi, u noći na 13. ožujka 2014. Filip Zavadlav provalio u Kršćansku proročansku crkvu Maranatha u Paraćevoj ulici te ukrao 1100 kuna, dvije digitalne videokamere i diktafon, ukupne vrijednosti 11 tisuća kuna. Majka je čuvala stražu dok je sin provaljivao. 

Osuđen i kao kradljivac bicikla

Samo četiri dana kasnije provalio je u Evanđeosku pentekostnu crkvu Radosna vijest u Ulici Kneza Mislava. Ništa nije uzeo jer je domarka čula buku pa su Zavadlav i njegova majka pobjegli. 

On sam je osuđen i za krađu bicikla u prizemlju zgrade u Stepinčevoj ulici.

 

Pročitajte više