Srpski novinari na Al Jazeeri morat će priznati Kosovo

DIREKTOR Al-Jazeere Goran Milić na audiciji za posao novinara na Al Jazeeri Balkan pitao je srpske novinare je li Kosovo država, i zahtijevao je dogovor: da, piše današnji srpski Press. Milić je u razgovoru za list kazao da se to radi zato što se mora znati kako novinari razmišljaju.

"Mi polazimo od realnosti na ovom prostoru da jedan određeni broj država priznaje Kosovo, a određeni broj ne priznaje", kazao je Milić dodajući kako postavljaju i pitanje je li u Libiji na djelu borba za demokraciju ili rat za rušenje Gadafijevog režima.

"Imamo jasno utvrđena standarde, ovo će biti televizija u kojoj novinar ne komentira događaje, već prenosi suhe vijesti i informacije, a događaje komentiraju priznati intelektualci i analitičari, gdje ćemo uvijek nastojati imati dva kuta gledanja", kazao je.

Srpski Press piše i kako je Al Jazeera ponudila Željku Mitroviću da im za 25 milijuna eura proda televiziju Avala. Na ovaj način preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao bi program regionalne mreže Al Jazeera Balkan koji bi uskoro trebao krenuti s emitiranje.

Pročitajte više