Stara priča aktualizirana pred izbore: SDP-ovca ponovno optužuju za nasilje nad kolegicom

Foto. FAH

U SUBOTU je u splitskom SDP-u veliki finale, drugi krug za izbor novog predsjednika organizacije. Ivan Čizmić želja je vrha stranke i Davora Bernardića, dok će mnogi nezadovoljni situacijom u SDP-u podržati protukandidata Gorana Kotura koji je stvar gotovo pa riješio u prvom krugu, no nedostajalo mu je osam glasova.

Britvić: Kotur je Kaći vikao: "Poslat ću te na Lovrinac"

Oni neskloni Koturu par dana prije izbora izvukli su staru priču o napadu na kolegicu iz Vrgorca Katiju Glamuzinu. Prije tri dana o tome je progovorio stranački veteran Ranko Britvić.

"Kaća Glamuzina me potakla na bunt, na protest protiv pritajenih muških nasilnika koji se u društvu predstavljaju kao normalni dragi ljudi. Kaća je na sučeljavanju kandidata optužila Kotura da je nasrnuo na nju s namjerom da je ozlijedi. Tom prilikom je vikao na nju: "Poslat ću te na Lovrinac!" Spasile su je kolege, koje su doslovno Kotura skinuli s nje! Kaća je potpredsjednica Glavnog odbora SDP-a, a Kotura je optužila ispred više od 50 članova i glavnog tajnika Zvane Brumnića. Tada Kaća doživljava novi napad, teror i uvrede nekoliko simpatizera Gorana Kotura. Bježi iz prostorija stranke, sučeljavanje se prekida, a mi svi zbunjeno komentiramo događaj.

Na Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama splitski SDP održava izbornu konvenciju, ja podsjećam da je jedan kandidat kompromitiran optužbom za nasilje, prekidaju me navijačkim povicima Koturove pristaše. Izbori se održavaju, svi glasujemo, mnogi od nas s gorčinom u duši, u srcu. Nisi sama Kaćo, nećemo dozvoliti da te dalje ponižavaju, da od žrtve postaneš krivac, kao mnoge žene danas u Hrvatskoj. Nećemo dozvoliti da te gaze kao Maru Tomašević, jer mi nismo kao župan Alojz Tomašević i njegovi istomišljenici. Mi smo SDP", napisao je Britvić.

Index je prije godinu dana, kada je ta priča bila aktualna, kontaktirao i Kotura i Glamuzinu, no oboje su sve demantirali, premda se o tome raspravljalo na predsjedništvu splitskog SDP-a, i to na inicijativu bivše splitske dogradonačelnice Aide Batarelo, koja je tražila od Kotura da se očituje o navodima.

Sukob zbog Bernardića

O sukobu kruži više verzija, navodno postoji i pikantna prijepiska. Prepričavala se scena u stranačkim prostorijama. Po pričama, do sukoba je došlo tijekom priprema za dolazak Davora Bernardića u Split pred izbore za šefa stranke. Kotur je zamjerio Glamuzini, koja je iz Vrgorca, što se miješa u pripreme. Navodno je iskrsao problem oko glazbe.

U jednom trenutku Glamuzina je, nezadovoljna tretmanom, rekla Koturu: "To ti sa svojom materom tako...", na što se Koturu zamračilo pa je krenuo na nju uz riječi: "Samo mi mater nemoj dirat."

Batarelo je nedugo nakon incidenta postavila pitanje na predsjedništvu. Tražila je od Kotura da objasni je li Glamuzini rekao da će je otpraviti na groblje.

SDP-ovci u tom trenutku nisu htjeli javno za medije o svemu tome, računajući na ionako nikakav rejting stranke, no kako se u subotu odlučuje tko će postati novi šef partije u Splitu, čak je i Glamuzina odlučila prekinuti zavjet šutnje prema medijima te je "otcinkala" Kotura jednom dnevniku potvrdivši da je bila žrtva nasilja Gorana Kotura.  

Kotur: Tužit ću sve koji šire laži o meni

Evo što nam je Kotur rekao o svemu.

"Nevjerojatno mi je koliko su ljudi spremni otići daleko i bez ikakvog uporišta u stvarnosti pričati laži o stranačkim kolegama. I sve to zbog izbora za predsjednika. Ovo je sve čista laž i prljava kampanja protiv mene. U životu nisam nikada digao ruku na ikoga, ili bilo kome prijetio ili ga napao, a to se odnosi i na gospođu Glamuzinu i situaciju koju mi žele podmetnuti. Laži prema meni šire se danima u raznim verzijama, ovisno o tome kome se plasiraju.

Čujem i da se lažne optužbe objavljuju i na Facebooku. Nevjerojatno. Žao mi je što je dio kolega iz SDP-a ovako nisko pao te se služe ovakvim objedama i prljavim metodama. Upravo su takve metode najgore što postoji u SDP-u i najviše su naštetile našoj stranci. Zbog toga ću podnijeti tužbe protiv svih koji su uključeni u širenje ovih laži. Takvi su i doveli do lošeg stanja u kojem se nalazi SDP Split", zaključio je Kotur.

 

Pročitajte više