Tegljači i kamioni s prikolicama ne mogu prema Primorju i Istri te obrnuto

Foto: Marko Dimić/PIXSELL

ZA sve skupine vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb - Split - Ploče, a trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju ili Istri i obrnuto, javio je večeras Hrvatski autoklub.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, dijelu Karlovačke, Zadarske i Šibensko-kninske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II te državne ceste: DC1 Jastrebarsko - Korenica - Gračac - Knin i DC3 Karlovac - Delnice - Kikovica.

Zbog prometne nesreće na dionici državne ceste DC1 Knin - Vrlika prometna policija regulira promet.

Oprez! Ceste su mokre i skliske

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a ponegdje ima i magle. Moguća je poledica te odroni. Snijeg povremeno pada i u Hrvatskom primorju, Slavoniji i Baranji.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, autocesti A7 Draga - Šmrika i lokalnoj cesti Križišće - Kraljevica (LC58107) dodatna je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na dijelu dionice autoceste A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i mosta Maslenica vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i kiše.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelom u Karlovačkoj, Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji.

Kamioni na Bregani čekaju tri sata

Na Bregani teretna vozila na izlazu iz Hrvatske čekaju tri sata, a na Bajakovu sat vremena.

Zbog vjetra u prekidu su trajektne linije: Lopar - Valbiska, Porozina - Brestova, Sumartin - Makarska i Dubrovnik - Lopud - Suđurađ; katamaranske linije: Mali Lošinj - Cres - Rijeka, Novalja - Rab - Rijeka, Split - Milna - Vis, Split - Hvar - Vela Luka, Split - Bol - Jelsa, Korčula - Hvar - Split, Dubrovnik - Šipan - Sobra te brodska linija Mali Lošinj - Unije - Susak.

Trajekt na liniji Šibenik - Kaprije - Žirje plovi bez pristajanja u luku Kaprije.

Pročitajte više