Tijelo ronioca pronađeno pored Rovinja u moru je provelo nekoliko dana?

JUTROS oko osam sati kod Rta Peneda jednu nautičku milju izvan Nacionalnog parka Brijuni pronađeno je mrtvo tijelo zasad nepoznatog ronioca koji se najvjerojatnije utopio.

Mrtvo tijelo su iz mora izvukli djelatnici interventne jedinice policije te je po nalogu istražne sutkinje prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi utvrđivanja identiteta i uzroka smrti.

Policiju i Lučku kapetaniju su o pronalasku mrtvog ronioca izvijestili članovi posade teretnog broda Brodospas Storm koji plovi pod luksemburškom zastavom, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogić-Jukopila.

Tijelo u moru više dana

Po nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Puli Sene Midžić Putigne, tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice, gdje će se obdukcijom utvrditi identitet i uzrok smrti.

U dopisu koji potpisuje Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, stoji da je po prvoj procjeni mrtvozornika tijelo ronioca bilo više dana u moru, piše Glas Istre.

"Radi se o osobi krupnije građe koja na sebi ima dvodijelno ronilačko odijelo 'neopren', sivo s crnim, a oko struka pojas s olovom. Na desnoj nozi ima peraju crne boje te ronilački nož, a na desnoj ruci sat. Nema maske ni ronilačkih boca, a lice je deformirano", stoji u priopćenju.

Pročitajte više