Tužiteljstvo potvrdilo da je protiv predsjednice Sindikata trgovine zatražena istraga

PROTIV predsjednice Sindikata trgovine Hrvatske Ane Knežević i još dvije osobe iz tog sindikata sredinom veljače ove godine podnesen je istražni zahtjev zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, potvrdilo je danas Državno odvjetništvo.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić kazao je Hini da je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo 17. veljače podnijelo Županijskom sudu istražni zahtjev protiv "A. K. iz Sindikata trgovine Hrvatske i još dvije osobe". No, Bajić nije želio govoriti o detaljima istražnog zahtjeva i otkriti tko su druge dvije osobe kazneno prijavljene.

U dnevnom tisku danas je objavljeno da tužiteljstvo traži istragu protiv Ane Knežević na temelju policijske kaznene prijave kojom se sumnjiči da je predsjednica Sindikata trgovine krivotvorila službene isprave, zlouporabila položaj i ovlasti i zlouporabila ovlasti u gospodarskom poslovanju. Navodno ju se, među ostalim, sumnjiči da je preko sindikalne blagajne podizala gotovinu krivotvorivši potpise sindikalnih povjerenika, koristila službenu kreditnu karticu sindikata u privatne svrhe i davala zajmove osobama izvan sindikata.

Ana Knežević je za tiska izjavila kako ništa ne zna o zatraženoj istrazi protiv nje, a za neke nepravilnosti u sindikatu optužila je bivšu tajnicu sindikata koja je dobila otkaz kao tehnološki višak.

Napise u tisku Vesna Dejanović, privremena predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) kojega je član i Sindikat trgovine, ocijenila je danas "brutalnim napadom na Anu Knežević, dirigiranim iz nekih vanjskih krugova i tempiranim pred izborni Kongres SSSH". Na tom kongresu Ana Knežević, naime, kandidirana za potpredsjednicu.

"Smatram da iznesene optužbe nemaju veze s istinom, te da je osoba koja je zlouporabila ovlasti u Sindikatu trgovine tajnica protiv koje je Ana Knežević lani podnijela nekoliko kaznenih prijava", kazala je Dejanović.

Ona tvrdi da je neistina da je Ana Knežević sindikalnim novcem kreditirala osobe koje nisu članovi sindikata i da je njezin suprug za privatne potrebe koristio službeni automobil sindikata, kao što je objavljeno u tisku.

Pročitajte više