Tužni oproštaj od velikana: Čovjek živi dok živi njegovo ime, a Fadil će živjeti vječno

U KAZALIŠTU Kerempuh jutros je održana komemoracija za velikog hrvatskog umjetnika Fadila Hadžića.

Od njega su se lijepim i toplim riječima došli oprostiti mnogi pisci, novinari, filmaši, glumci, slikari i drugi pripadnici umjetniče elite i hrvatskoj javnog života. Prvi se toplim riječima od Fadila Hadžića oprostio ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština. Hadžić je to kazalište osnova, a prije nekoliko tjedana je u njemu odigrana i premijera njegove posljednje drame "Prevaranti".

Fadilove predstave barem dva puta u životu vidio je svaki stanovnik Hrvatske

"Čovjek živi dok živi njegovo ime, a Fadil će sigurno živjeti vječno. Mnogi europski gradovi mogli bi se dičiti da imaju tri kazališta poput Kerempuha, Vidre i Komedije koje je osnovao Fadil", kazao je Ljuština u emotivnom govoru te istaknuo kako su Fadilove predstave barem dva puta u životu vidjeli svi stanovnici Hrvatske.

U ime glumaca Fadilu se zahvalio Željko Königsknecht te je pročitao ulomke iz Hadžićeve knjige "Glumac, to čudno stvorenje". Fadil Hadžić je napisao i 29 knjiga, a publici u Kerempuhu se obratio i direktor VBZ-a Boško Zatezalo. Bivši predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragan Lucić kazao je da Fadil bio najpristojniji čovjek kojega je ikada upoznao. Od Fadila Hadžića sa par riječi se oprostio i zagrebački gradonačelnik Milan Badić.

Pročitajte više