U Bosni i Hercegovini otkrivena grobnica s ustaškim žrtvama?

MASOVNA grobnica s posmrtnim ostacima žrtava za koje se sumnja da su ih ubili pripadnici ustaša u Jasenovcu i u blizini rijeke Save pronađena je u selu Bok Jankovac na sjeveru Bosne i Hercegovine. Kako je naveo predsjednik Udruženja bivših logoraša iz Drugoga svjetskog rata, Gojko Knežević, lokacija grobnice je pronađena zahvaljujući svjedočanstvu jedne mještanke sela koja je ispričala kako je kao djevojčica gledala masovne egzekucije na obali Save.

Grobnica se nalazi ispod velikog betonskog bloka, točno na mjestu kako je opisala svjedokinja. "U udubljenje betonskog bloka bacani su leševi koje je Sava donosila iz Jasenovca. Ustaše su ih, baš u blizini tog mosta, vadile iz vode i odlagale u jamu. U istu grobnicu bacani su i leševi onih koji su pobijeni tu, na samoj obali Save", rekao je Knežević za bosanskohercegovačke medije.

Točni podaci o broju žrtava zasad nisu poznati. Prema svjedočanstvima preživjelih iz Drugoga svjetskog rata u blizini ove se nalazi još nekoliko masovnih grobnica. Nakon obilježavanja, počet će ekshumacija i tada će se preciznije moći reći podaci o žrtvama i njihovu broju.

Pročitajte više