U Brodotrogiru porinut tanker ruskog naručitelja

U BRODOTROGIRU je svečeno krštena Novogradnja 310, prva iz programa od 4 tankera za kemikalije i naftne proizvode za Bethany Carriers Ltd., kompaniju u vlasništvu velike ruske i svjetske pomorske tvrtke Novorossiysk Shipping Company.

Brod je dugačak 182,50 m, širok 32,20 m, visok 17,50 m, a nosivost mu je 47,400 tona.

Kuma broda je Anne de Gendre, predstavnica Švicarske banke BNP iz Geneve. U tradicionalnom obredu razbijanja boce pjenušca brodu je dala ime "NS Silver", te mu poželjela mirno more i uspješan radni vijek.

Svečanosti davanja imena i krštenja broda prisustvovali su veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj gospodin Mihail Konarovskiy, predsjednik Novorossiysk Shipping Company, gospodin Tagir Izmailov u pratnji tridesetak gostiju iz tvrtki i stranih banaka s kojima kompanija surađuje.

Svoj dolazak su uveličali i gradonačelnik Trogira, predstavnici županije, predstavnici Hrvatske brodogradnje Jadranbrod iz Zagreba i iz moskovskog ureda, predstavnici klasifikacijskog društva, Det Norske Veritas, koje nadgleda gradnju brodova ove serije.

Da se dobra suradnja nastavlja potvrđuje činjenica da nakon "NS Silvera" grade još tri slična broda koji će se isporučiti do kraja 2006. godine.

Pročitajte više