U D. Selu 24-godišnjakinju ručnom bombom prisiljavao na prostituciju

40-GODIŠNJI hrvatski državljanin uhićen je rano jutros na području Dugog Sela nakon što ga je policiji prijavila 24-godišnja hrvatska državljanka koju je nasilnik oteo i ručnom bombom pokušao prisiliti na prostituiranje, doznaje se iz zagrebačke policije.

Nasilnik je djevojku oteo u noći oko 0.50 sati u mjestu Leprovica te ju je odveo u stan u Robićevoj ulici gdje joj je selotejp trakom zalijepio ruke, noge i usta, a oko pojasa joj zalijepio ručnu bombu M-75 ("kinder jaje") sa ciljem da ju zaplaši i prisili na prostituciju.

Potom ju je ostavio samu u stanu i otišao van. Nakon kraćeg vremena ona je uspjela osloboditi noge i pobjeći iz stana, te je zatražila pomoć susjeda koji su pozvali policiju.

Nakon kraćeg vremena policajci iz Dugog Sela su u Zagrebačkoj ulici u automobilu "VW Golf II" zagrebačkih registracija zatekli osumnjičenog s još dvije ženske osobe, hrvatskom državljankom (1984.) i državljankom Crne Gore (1983.). Za obje se sumnja da se bave prostitucijom.

Svo troje su zatim dovedeni na kriminalističku obradu, a djelatnici Protueksplozijskog odjela izuzeli su ručnu bombu koja je 24-godišnjakinji bila prilijepljena na tijelo. Ona je potom odvedena na liječnički pregled u KB Dubrava.

I.K.

Pročitajte više