U Pirovcu se ruši bespravno izgrađen petokatni obiteljski hotel

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je počelo uklanjati bespravno izgrađene objekte na obali, a prvi je na redu bespravno izgrađen obiteljski hotel investitora Dragutina Jelušića u Pirovcu, doznaje se u Ministarstvu. L

U Ministarstvu navode da je rušenje u Pirovcu početak rušenja bespravne gradnje na obali, na kojoj je najviše bespravno sagrađenih objekata koji ugrožavaju prostor. Takva bi gradnja, nastavi li se, mogla ugroziti izglede Hrvatske kao poželjna turističkog odredišta na Sredozemlju. Ministarstvo će ovih dana nastaviti rušiti bespravno izgrađene objekte na Jadranskoj obali, kažu u Ministarstvu.

Također, novim zakon o komunalnom gospodarstvu bespravno izgrađenim objektima više se neće dopuštati priključak na komunalnu infrastrukturu - struju, vodu i kanalizaciju - kako bi se još više obeshrabrili bespravni graditelji.

U Pirovcu je ulagač Jelušić prije dvije godine počeo graditi obiteljski hotel bez potrebne građevne dozvole. Čim je počeo gradnju, građevna inspekcija Ministarstva zatvorila je gradilište i naredila obustavu gradnje. Investitor se o to oglušio, nastavio gradnju i izgradio obiteljski hotel od pet katova.

Po podatcima u Ministarstvu taj se objekt ne može legalizirati jer prostorni plan pirovačke općine, koji se izrađuje, na toj lokaciji dopušta gradnju objekta do najviše dva kata.

(Hina) xbma yvkn

Pročitajte više