U ponedjeljak počinje štrajk upozorenja radnika Jadrolinije

PRVI dan štrajka upozorenja radnika najvećega domaćeg putničkog brodara Jadrolinije počet će sutra u Riječkoj luci, a štrajk će trajati od 9,30 do 11,30 sati.

Kako je najavljeno, zbog sudjelovanja u štrajku upozorenja, ta dva sata iz Rijeke neće isploviti brodovi "Liburnija", Marko Polo", "Judita" i "Karolina", a okupljanja i prosvjeda radnici će se okupiti i prosvjedovati ispred broda "Liburnija" na Rivi Boduli.

Istog dana zbog štrajka od 12 do 14 sati neće ploviti trajekt Valbiska - Merag, a od 15 do 17 sati trajekt Brestova - Porozina. Radnici će se okupiti u lukama Merag i Porozina.

Štrajk upozorenja radnika Jadrolinije organizirao je Sindikat pomoraca Hrvatske, u kojem smatraju da je Konačni prijedlog Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu loš i nepovoljan za Jadroliniju i njezine radnike.

Štrajk upozorenja, kako je najavljeno održat će se od 30. siječnja do 3. veljače po plovidbenim zonama i rasporedu Sindikata.

Drugog dana štrajka upozorenja neće isploviti trajekti Prizna - Žigljen i brodovi iz Zadra, a trećeg dana brodovi iz Šibenika i Biograda. Sljedećeg dana promet će na dva sata biti zaustavljen u Splitu, Drveniku i Makarskoj, a posljednjeg dana u Pločama, Dubrovniku i Orebiću.

Pročitajte više