U Šibeniku 68-godišnjak predao policiji oružje, 40-godišnjakinji kaznena prijava zbog droge i oružja



U POLICIJSKOJ postaji Šibenik prilikom kriminalističkog istraživanja 68-godišnjak koji je prijavljen zbog prijetnji sam je policiji predao dva komada vatrenog oružja, više komada privrednog eksploziva i pribor za lovačku municiju, a što je sve neovlašteno posjedovao.

Kako je izvijestila policija po dovršenom kriminalističkom istraživanju sva prikupljena saznanja i obavijesti vezana uz kazneno djelo prijetnje su uz Posebno izviješće proslijeđene Općinskom državnom odvjetništvu, dok je protiv 68-godišnjaka podnijet Optužni prijedlog, zbog počinjenog prekršaja iz zakona o oružju i eksplozivnim tvarima. 

Dilerica s pištoljem

Istodobno, u policijskoj postaji Vodice dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom iz Tisnoga, osumnjičenoj za djelo zlouporabe opojnih droga i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

Po nalogu istražnog suca iz Šibenika, policija je izvršila pretragu obiteljske kuće, osobnog vozila i plovila osumnjičene. Tijekom pretrage nađeno je 150 grama marihuane, koju je osumnjičena neovlašteno posjedovala, proizvodila i omogućavala drugome trošenje opojne droge. Tijekom iste pretrage pronađeno je i oduzeto i vatreno oružje, a protiv 40-godišnjakinje bit će podnesena optužnica.

Pročitajte više