U sudaru dva američka aviona iz Drugog svjetskog rata poginulo šestero ljudi?

Screenshot: Twitter

DVA zrakoplova iz Drugog svjetskog rata sudarila su se i srušila na tlo na aeromitingu jučer u Dallasu, priopćile su američke vlasti, koje još nisu rekle ništa o broju žrtava. Producent ABC Newsa objavio je na Twitteru da se strahuje da je najmanje šestero ljudi, svi članovi posade, poginulo nakon pada.

Anthony Montoya je vidio kako su se dva zrakoplova sudarila.

"Samo sam stajao tamo. Bio sam u potpunom šoku i nevjerici. Svi su počeli plakati. Svi su bili u šoku", rekao je 27-godišnji Montoya, koji je svjedočio sudaru zrakoplova na aeromitingu.

UPOZORAVAMO, SNIMKE SU UZNEMIRUJUĆE

 

Borbeni zrakoplov udario u bombarder

Golemi bombarder s četiri motora Boeing B-17 Flying Fortress i američki borbeni zrakoplov Bell P-63 Kingcobra sudarili su se i srušili oko 13:20 po lokalnom vremenu, objavila je Federalna uprava za zrakoplovstvo (FAA). Do sudara je došlo tijekom komemorativne predstave Air Force Wings Over Dallas.

Nekoliko videozapisa na Twitteru pokazalo je kako borbeni zrakoplov leti prema bombarderu.

Gradonačelnik Dallasa Eric Johnson rekao je da je Nacionalni odbor za sigurnost prometa (NTSB) na mjestu nesreće, kao i lokalna policija i vatrogasci. "Videozapisi slamaju srce", rekao je na Twitteru.

U tijeku je istraga

Hank Coates, predsjednik Komemorativnih zračnih snaga, odbio je govoriti o točnom broj mrtvih, ali je rekao da je B-17 obično prevozio četiri do pet članova posade, dok je P-63 imao mjesto samo za pilota.

Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) i NTSB su pokrenuli istrage. Preliminarna izvješća bi mogla biti objavljena idućih dana, ali konačni rezultati bi se mogli čekati godinu dana.

Pročitajte više