U Zagrebu uhićena tročlana skupina s više od dva kilograma kokaina

NAKON višemjesečne zajedničke obrade hrvatske i slovenske policije jučer je u Zagrebu uhićena tročlana skupina s više od dva kilograma kokaina, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u MUP-u.

Jučer u poslijepodnevnim satima na Trešnjevci su uhićeni 33-godišnji slovenski državljanin, 29-godišnja državljanka BiH i 35-godišnji hrvatski državljanin, kod kojih je pronađeno 2.084 grama kokaina.

Uz kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga sinoć su privedeni u istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Vrijednost zaplijenjene droge na narko-tržištu procjenjuje se na oko 750 tisuća kuna.

Načelnik MUP-ova Odjela za droge Darko Dundović rekao je da policija nastavlja kriminalističku obradu radi utvrđivanja svih okolnosti krijumčarenja zaplijenjenog kokaina, te zbog sumnje da jedan od uhićenih ima drugačiji identitet od onoga pod kojim se predstavlja.

U obradu se uključio i Interpol, putem kojega je MUP od bosanskohercegovačke policije zatražio podatke o uhićenoj državljanki BiH.

Na novinarski upit jesu li uhićenici povezani s tzv. Skenderovom krijumčarskom skupinom čiji su članovi, također s dva kilograma kokaina, nedavno uhićeni u Grazu, Zagrebu i Čakovcu, Dundović je kazao da policija u dosadašnjem tijeku obrade nije prikupila saznanja koja bi te dvije skupine dovela u izravnu vezu.

No, dodao je, policija raspolaže podacima da su jedan od jučer uhićenih i jedan od uhićenih u Grazu zajedno izdržavali zatvorsku kaznu u jednoj od zemalja Europske unije.

Dundović je rekao da niti jedna od uhićenih osoba nije od ranije poznata hrvatskoj policiji.

Načelnik Odjela za droge MUP-a Slovenije Ljubo Pirković kazao je da je uhićeni Slovenac od ranije poznat slovenskoj policiji zbog preprodaje droge.

Istaknuo je da je i ova, kao i sve prethodne zajedničke akcije, rezultat uspješnog koordiniranog djelovanja hrvatske i slovenske policije na suzbijanju međunarodnog krijumčarenja droge.

Pročitajte više