Uhićen atentator na Đinđića

SRPSKI premijer Zoran Živkovic je danas izjavio da je policija uhitila Zvezdana Jovanovića-Zekija za kojega se sumnja da je pucao i ubio pokojnog srpskog premijera Zorana Đinđića.

Jovanović je bio pomoćnik zapovjednika Jedinice za specijalne operacije (JSO), poznatije kao "Crvene beretke". On je, prema riječima Živkovića, uhićen jučer. Uhićen je i Saša Pejakovic zvani Pele, rođen 1971. u Subotici, također pripadnik JSO, za koga se osnovano sumnja da je sa zemunskim klanom neposredno u svemu sudjelovao.

Pronađena je i snajperska puška marke Heckler and Koh G-3, koja je bila zakopana na lokaciji u Novom Beogradu, a policija pretpostavlja da je su nje ispaljeni hici na Đinđića.

Zbog veza sa "zemunskim klanom" kriminalaca razriješen je dužnosti zapovjednika JSO Dušan Maričić, zvani Gumar i zadržan je radi daljne istrage. Živković se zahvalio građanima, a osobito vojsci SCG, na pomoći .

Glas Javnosti piše kako je beogradska policija u jednoj garažu i Novom Beogradu pronašla policijske tablice, ručne bombe, automatske puške i sivi Audi sa zatamnjenim staklima.

Taj Audi prozvan je "autom smrti" jer su njega članovi "zemunskog klana" koristili za ubojstva u Srbiji u proteklih nekoliko godina.

Jedan član "klana", koji se predao, izjavio je policiji kako je iz Audija trebalo pucati na Đinđića u prvom pokušaju ubojstva na autoputu.

Pročitajte više