Uprava HŽ infrastrukture: Cilj nam je infrastrukturu dignuti na razinu HAC-a

NA DANAŠNJOJ konferenciji za novinare Tihomir Lažeta, član uprave za razvoj i građenje, kazao je da su u HŽ infrastrukturi svjesni da će sredstva za ulaganje dobiti tek kad Hrvatska uđe u EU te da Hrvatske željeznice već sada rade na projektima pomoću kojih će tražiti novac iz europskih fondova. Lažeta je naglasio da je cilj ove uprave HŽ infrastrukturu podignuti do razine na kojoj se danas nalaze Hrvatske autoceste.

"Uprava je od 1. svibnja uspjela uštedjeti oko 40, 50 milijuna kuna te do kraja ove godine planiramo biti iznad 120 milijuna", kazao je Ivan Matasić, član uprave za financije i nabavu. Dodao je da unutar HŽ infrastrukture 40 posto zaposlenih prima plaću, dok drugih 40 posto rade kao "crvi i za sebe i za njih". Matasić je tako kazao da je uveden i nadzor aktivnosti za svakog zaposlenika koji radi u HŽ infrastrukturi tijekom godinu dana te dodao kako će oni koji dobro rade biti nagrađeni.

Branimir Jerneić, predsjednik uprave HŽ infrastrukture, kazao je na konferenciji za medije da su prepolovili dug prema nabavljačima, i to sa 400 na 190 milijuna kuna. Matasić se nada da će do kraja ove godine HŽ infrastruktura poslovati poput bilo koje privatne tvrtke.

Pročitajte više