Uskok istražuje makarskog gradonačelnika: Zašto je Hloverkin tata primao tri tisuće kuna veću plaću?!

HDZ-OV GRADONAČELNIK Makarske Marko Ožić Bebek nalazi se pod istragom Uskoka. Nekoliko kaznenih prijava proslijedila im je makarska općinska državna odvjetnica Biljana Puharić. Ožić Bebeka sumnjiči se za niz kaznenih djela.

Makinacije s grobnim mjestima i bespravno betoniranje plaže

Jedna je prijava vezana i za slučaj o kojem je prije dva mjeseca pisao Index. Radi se o krivotvorini o plaćenom doprinosu Lučke uprave, temeljem koje je županijski Upravni odjel za prostorno planiranje izdao potvrdu glavnog projekta lukobrana u Makarskoj. Ispostavilo se, međutim, da Lučka uprava nije platila 600 tisuća kuna doprinosa, tek su s Ožić Bebekom potpisali ugovor da će platiti, ako prijedlog o oslobađanju plaćanja ne prođe na Gradskom vijeću, što se i dogodilo.  

Prijavu je u ime Stranke umirovljenika podnijela Maja Mileta. Osim krivotvorene potvrde o plaćenom doprinosu, Ožić Bebeka sumnjiči i za makinacije s grobnim mjestima te bespravno betoniranje gradske plaže.

Projektirao bez Gradskog vijeća

Nisu to jedine sporne odluke makarskog gradonačelnika, a ni jedina kaznena prijava koja je stigla u makarsko državno odvjetništvo. Uskok bi, naime, trebao ispitati kako su dogradonačelnici Ivan Ivanda i Ante Novak, otac Hloverke Novak Srzić, devet mjeseci primali po tri tisuće kuna više nego što ih je Zakonom pripadalo, a ispitat će se i honorari isplaćeni suradnicima lista Makarsko primorje.

Ožić Bebek morat će pojasniti i izradu projektne dokumentacije za već spomenuti lukobran, o čemu je odlučio bez suglasnosti Gradskog vijeća, čime je gradsku blagajnu oštetio za 1,1 milijun kuna. 

Pročitajte više