Uznemirujuće fotografije: Brutalno ubojstvo lavova u južnoafričkom parku prirode

Foto: Facebook

ŠEST lavova ubijeno je i unakaženo u subotu u južnoafričkom parku prirode, javljaju svjetski mediji.

Christa Saayman, vlasnica parka prirode Mystic Monkeys and Feathers u blizini Pretorije, glavnog grada Južnoafričke Republike, zgrožena je nakon brutalnog ubojstva šest lavova u subotu ujutro.

Napadači su otrovali lavove i odrezali im dijelove tijela kako bi ih prodali za rituale crne magije, izjavila je Saayman. Ubijena su četiri odrasla lava i dva mladunca.

"Bio je to okrutan, nehuman i katastrofalan napad. Nemam riječi koje bi opisale kako se osjećam. Toliko sam tužna. Prizor koji sam ujutro ugledala bio je jednostavno užasan", ispričala je Saayman.

Sigurnosna tvrtka Hi-Risk Unit pokrenula je potjeru za ubojicama te ponudila visoku novčanu nagradu za informacije o njima. Počinitelji su preko ograde parka bacili otrovanu piletinu, a zatim mrtvim životinjama odrezali glave, nekima i šape te izvadili kosti. Policija je na mjestu napada pronašla torbu jednog zaposlenika parka, koji je od tada nestao i sumnja se da je organizirao napad.

"Ne možete zamisliti tu užasnu scenu. Radnici su tog popodneva spalili ostatke ubijenih lavova. To je bio najtužniji dan u mom životu", rekla je Saayman.

Iscjeliteljica iz Limpopoa, koja je željela ostati anonimna, izjavila je da se dijelovi tijela lavova koriste u pripremanju napitaka u crnoj magiji. Kelly Marnewick iz Zaklade za ugrožene životinje izjavila je:

"Napadači najčešće uzimaju lavlje šape, glave i zube. Ovakvi napadi su relativno nova pojava i detaljno ih istražujemo. Prošle godine ubijena su 22 lava u zaštićenim parkovima".

Pročitajte više