Video: Amerikanka oprostila ubojici svog sina i uselila ga u stan do svojeg

BISTE li mogli oprostiti čovjeku koji vam je ubio sina? Mary Johnson, 59-godišnja učiteljica iz Minnesote, ne samo da mu je oprostila, već mu je pomogla useliti u stan do svojeg, nakon čega su se zbližili i postali prijatelji, prenosi CBSNews.

Godine 1993., Mary je izgubila svoje jedino dijete, sina Laramiuna Byrda, kojeg je tijekom prepirke u glavu upucao i ubio 16-godišnji Oshea Israel. Smatrala ga je životinjom koju treba zatvoriti - Oshea je dobio 25 i pol godina zatvora, jer mu se sudilo kao odraslom, a odradio je 17 godina. Nedavno je pušten na slobodu i živi u starom kvartu, vrata do Mary.

Ako ste pomislili da se radi o nesretnoj slučajnosti, prevarili ste se - Mary je odlučila da ne želi da je mržnja izjeda kao rak do kraja života, pa mu je odlučila oprostiti. Ne zaboravlja što je učinio, no našla je snage za oprost, zbog sebe same. Kad je Oshea čuo da ga Mary želi upoznati, ostao je zabezeknut.

Oshea još nije uspio oprostiti sam sebi, svaki dan nastoji pridonijeti društvu i iskupiti se za to što je učinio. Danju radi u tvornici za recikliranje, dok noću pohađa fakultet. Odlučan je u namjeri da se Mary oduži za njenu samilost, stoga po zatvorima drži govore o oprostu.

Pročitajte više