VIDEO Bandić bez najave zatvorio rotor za pješake i bicikliste

Screenshot: Index

ZAGREPČANE koji su danas pješice ili biciklom pokušali proći ispod poznatog zagrebačkog rotora, dočekala je velika ograda koja im brani prolazak.

Indexu su se javili čitatelji koji su ljutiti jer ih, kažu, o tome gradonačelnik Mian Bandić i gradske službe uopće nisu obavijestili.

Indexova kamera u nekoliko je minuta zabilježila desetke zbunjenih građana kojima je potpuno onemogućen prolazak uobičajenom pješačkom stazom ispod rotora koja spaja naselja Kajzericu i Lanište. Pogledajte kako to izgleda. 

Stanovnici Novog Zagreba večeras ostaju bez tramvaja na čak godinu i pol

Podsjetimo, večeras od ponoći pola Novog Zagreba ostaje bez tramvajskog prometa na čak godinu i pol dana zbog početka radova na remetinečkom rotoru.

Što se automobila tiče, oni rotorom još mogu voziti tri mjeseca, nakon čega će biti osposobljene dvije nove okolne ceste. Gradonačelnik Milan Bandić, javlja Media Servis, očekuje gužve tijekom radova, ali je uvjeren da će se to isplatiti.

Podsjetimo i da su se građani već bunili jer su ih iz Grada tek prošlog tjedna obavijestili da će ostati bez tramvaja na čak godinu i pol. Bandić je odbacio njihove prigovore i rekao da su svi obaviješteni na vrijeme.

"Zagrepčani će zaboraviti na gužve na Radničkoj za mjesec dana kada Radnička bude gotova. Zaboravit će na gužve na rotoru kada za godinu i pol dana bude posao gotov. 30 posto će biti manje gužve u gradu kada se rotor napravi. Nitko to u povijesti nije napravio, mi smo počeli raditi", izjavio je Bandić.

Pročitajte više