Vijetnamski tinejdžer koji je lani nađen u koferu danas zahvaljuje Britaniji

Foto: EPA

DJEČAK iz Vijetnama koji je prošle godine pronađen u kovčegu nakon što je prokrijumčaren u Veliku Britaniju napisao je pismo zahvale svojoj novoj domovini, piše CNN.

Pronađen naguran u kovčegu u automobilu

Tada 16-godišnjak, Phong je u životnoj opasnosti pronađen u luci Dover, glavnoj engleskoj luci za prijevoz vozila preko kanala. Bio je naguran u kovčegu koji se nalazio u stražnjem dijelu jednog automobila.

Kada je pronađen, prvo je prevezen u bolnicu, a potom je smješten u udomiteljsku obitelj.

Vozač automobila u kojem je pronađen dobio je zatvorsku kaznu u trajanju od 18 mjeseci zbog krijumčarenja ljudi. 

"Spasili ste mi život. Dali ste mi obitelj i dom“

"Draga Engleska, pišem ovo pismo jer želim kazati kolika je promjena unesena u moj život. Spasili ste mi život. Dali ste mi obitelj i dom“, napisao je Phong u pismu koje su objavile lokalne vlasti u Kentu.

"Kada sam došao u Englesku i kada sam se probudio u bolnici, bio sam jako preplašen i u panici. Nisam znao gdje sam, što mi se dogodilo, cijelo tijelo me boljelo i nisam mogao jesti. Mogao sam samo pomicati vrat i malo prste“, napisao je. Dodao je i kako je prošao ispit iz engleskog jezika.

"Hvala svima koji su mi pomogli s engleskim i meni samome. Sada vjerujem u sebe i pozitivan sam, a ne negativan“, napisao je.

"Hvala vašim socijalnim službama i vladi na pomoći"

"Hvala što ste me pronašli i pobrinuli se da se oporavim u bolnici. Hvala što ste mi dali obitelj, oni me vole i ja njih. Hvala što ste mi pružili obrazovanje. Hvala vašim socijalnim službama i vladi na pomoći. Nikad nisam vjerovao da je moguće da će me netko voljeti. U mom je životu sada jedna velika duga umjesto tmine“, napisao je u pismu koje je završio rečenicom: "Još jednom hvala što ste mi promijenili život.“

Pročitajte više