VIKEND PROGNOZA Stižu ljetne temperature, ali prije toga još oluja - evo gdje će ih sve biti

Ivo Cagalj/PIXSELL

I DANAS će na Jadranu prevladavati sunčano, dok će u unutrašnjosti biti lokalnih pljuskova i grmljavine, uglavnom poslijepodne, moguće i izraženijih. Od jutra će biti relativno toplo, poslijepodne uz temperaturu između 23 i 28 °C. Do kraja tjedna još malo toplije i stabilnije - gotovo pravi ljetni ugođaj.

Danas na kopnu i dalje nestabilno

U istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Od sredine dana uz jači razvoj oblaka lokalno će biti pljuskova i grmljavine, osobito u zapadnoj Slavoniji, a ujutro u Posavini može biti kratkotrajne magle. I dalje iznadprosječno toplo za kraj svibnja, uz najvišu temperaturu između 25 i 28 °C, javlja HRT.

U središnjoj Hrvatskoj već ujutro može biti mjestimične slabe kiše, zatim sunčana razdoblja, a od sredine dana uz jači razvoj oblaka raste vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu. Nakon toplog jutra, poslijepodnevna temperatura oko 25 °C.

U gorju promjenljivo oblačno. Ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla, a danju uz jači razvoj oblaka mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a poslijepodne poneki pljusak moguć je ponajprije u unutrašnjosti Istre. Ujutro će uz obalu puhati slaba, podno Velebita i umjerena bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar. Poslijepodnevna temperatura u gorju oko 23 °C, na Jadranu od 25 do 28 °C.

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano. Uz umjeren razvoj oblaka mala vjerojatnost za poneki lokalni pljusak postoji u poslijepodnevnim satima u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren, ujutro bura, danju sjeverozapadnjak. More malo valovito temperature između 20 i 22 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 28 °C.

Pretežno sunčano i još malo toplije nego u četvrtak bit će na jugu Hrvatske. Ujutro će uz obalu puhati slaba bura, danju sjeverozapadni i zapadni, ponegdje i jugozapadni vjetar.

Od vikenda još toplije i stabilnije, ali...

U subotu u unutrašnjosti djelomice sunčano. Još postoji vjerojatnost za lokalne pljuskove, ponajprije na istoku zemlje. Od nedjelje pretežno sunčano i uglavnom suho. Bit će vrlo toplo, a prema sredini sljedećeg tjedna moguće i vruće. 

Na Jadranu sljedećih dana pretežno sunčano i također vrlo toplo, a i noći će biti sve toplije. Uz obalu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju zapadni i sjeverozapadni vjetar.

Pročitajte više