Vlada će dobiti tisuću ulaznica za svaku utakmicu Hrvatske!?

ULAZNICE za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva ovih su dana itekako tražena "roba", Vlada Republike Hrvatske rezervirala po 1000 karata za svaku utakmicu, tvrdi Jutarnji list.

Iz HNS-a su informaciju da su Vlada i njezini ministri za svoje "najmilije" rezervirali tisuću karata - demantirali.

List tvrdi da će Hrvatska za utakmicu s Brazilom umjesto 4509 karata, koliko je predviđeno, dobiti čak 1500 karata manje. Navodno je razlog tome što je Franz Beckenbauer, prvi čovjek organizacije SP-a u Njemačkoj, smanjio broj ulaznica za tu utakmicu, rekavši predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću kako Hrvati ne mogu dobiti više od 3000 ulaznica.

HNS će 1000 karata za utakmice dati sponzorima i reprezentativcima. List piše kako će navijačima za utakmicu s Brazilom ostati tisuću karata, za Japan 587 (od 2587) te za Australiju 1122 karte (od 3122).

Što se cijena karata tiče, one variraju od 35 do 100 eura, ovisno o mjestu s kojega će gledatelji pratiti susrete. U ponudi su i VIP ulaznice koje će u prodaji koštati od 1290 do 2190 eura. Naravno, na crnom tržištu karte će stajati višestruko više.

U prodaji će se pojaviti 1,1 milijun ulaznica, a zainteresiranih je preko 12 milijuna.

Detalje oko prodaje ulaznica doznat ćemo u srijedu, a iz HNS-a javljaju kako ulaznice neće prodavati turističke agencije, već ured HNS-a.

Prodaja ulaznica također ne bi smjela biti vezana uz turističke aranžmane niti uz nagradne igre.

Pročitajte više