Vlada: Darovana kuća 100-postotnom HRVI-u

HRVATSKA Vlada darovala je danas kuću stopostotnom hrvatskom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata Mariu Lukmanu iz Bjelovara.

Vlada je tu odluku donijela na zatvorenoj sjednici, stoji u priopćenju iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Na zahtjev Hrvatskog sabora Vlada je razmotrila i nije imala primjedaba na Izvješće o radu Komisije za vrijednosne papire za razdoblje 2001. i prvih šest mjeseci 2002.

Vlada je Uredbom utvrdila unutarnje ustrojstvo Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja.

Zbog neispunjavanja ugovorenih obveza Vlada je oduzela koncesije društvu ´Dalmacija d.d., Tvornica ferolegura´ u Dugom ratu za gospodarsko korištenje luke posebne namjene i društvu Romantik marina d.o.o., Zadar, za izgradnju i gospodarsko korištenja luke nautičkog turizma Sutomišćica.

Vlada je također donijela Odluku kojom prestaje važiti Odluka o uvjetima i načinu odgode naplate određenih dospjelih potraživanja iz razloga što, sukladno Zakonu o izmjenama i dopunama Općeg poreznog zakona, više ne postoji mogućnosti odgode naplate poreznog duga.

Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Hrvatskom fondu za privatizaciju dana je suglasnost za otpis potraživanja prema društvu Dalmatinka d.d., u stečaju.

Na sjednici je prihvaćen Prijedlog stečajnog plana društva Slavonija d.d. u Županji prema prijedlogu Ministarstva gospodarstva. U prijedlogu se polazi od pretpostavke da se u ovom trenutku ne bi postigla prodajna cijena kojom bi se namirili niti razlučni vjerovnici. Sadašnje poslovanje društva u stečaju je pozitivno. Zadržano je 86 radnika kojima se redovno isplaćuju plaće i podmiruju sve obveze iz poslovanja.

Donesena je i odluka o sklapanju nagodbe s 90 dužnika, ukupnog iznosa od oko 96 milijuna kuna.

Vlada je utvrdila postojanje posebnog interesa za ubrzanje početka i završetka izgradnje autoceste Rupa Rijeka na dionici Jušići-Jurdani kako bi se ispunili rokovi.

Vlada je suglasna i smatra od posebnog interesa da se Hrvatskim autocestama d.o.o., na financijskom tržištu osiguraju potrebna sredstva za građenja autocesta iz Programa građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2001. do 2004.

Vlada je donijela Odluku o osnivanju Nacionalnog povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a u cilju sustavnog razmatranja pitanja vezanih za prevenciju HIV/AIDS-a u Hrvatskoj.

Zbog učestalih povreda zakona i općih akata Vlada je raspustila Općinsko vijeće Galovac i imenovala povjerenika.

Dana je suglasnost na Ugovor o financiranju projekta Nacionalnog vijeća za konkurentnost u 2003. Vlada je Vijeće imenovala u veljači prošle godine, a temeljem ugovora Hrvatska udruga poslodavaca snosit će troškove u iznosu od 1.1 milujun kuna, a Vlada u iznosu od 1.927.000 kuna.

Pročitajte više