Vodatel predstavio eTV – prvu hrvatsku Internet televiziju

INTERNET provider Vodatel u suradnji sa europskim satelitskim sustavom ASTRA i drugim partnerima sredinom prosinca pokrenut će prvu hrvatsku Internet televiziju pod nazivom eTV . Cilj im je postaviti nove standarde na području interaktivne kućne zabave.

eTV svojim korisnicima omogućuje pristup Internetu bez ograničenja u prometu, naručivanje filmova iz kuće, gledanje nekoliko stotina TV kanala i još čitav niz različitih interaktivnih usluga.

eTV Media Centar BOX predstavlja platformu za korištenje različitih eTV usluga čiji će broj kontinuirano rasti pa će svi vlasnici eTV Media Centar BOXa u budućnosti imati još veći izbor.

Sebastian Popović, direktor tvrtke Vodatel izjavio je: "Usluge koje danas predstavljamo samo su neke od usluga koje će našim korisnicima biti omogućene u budućnosti. Već u idućoj godini korisnicima ćemo omogućiti kupovinu dnevnih novina putem daljinskog upravljača, online glazbeni shop, modul za video nadzor i upravljanje kućnom rasvjetom, te naposljetku kao najvažnije - niže cijene telefonskih razgovora. Danas je bitno da korisnici prepoznaju eTV Media Centar BOX ne samo kao uređaj koji će im omogućiti gledanje filmova na zahtjev, već kao centralni multimedijalni i komunikacijski uređaj u svom domu, a svakodnevnu nadogradnju funkcija ćemo vršiti automatski. Video-na-zahtjev je televizija kakvu ćemo gledati u budućnosti, ona nam omogućuje da gledamo što želimo i kada želimo, a da pri tome plaćamo samo ono što doista i gledamo. Zahvaljujući Vodatelu i Astra satelitskom sustavu, u Hrvatskoj ćemo biti jedni od prvih u Europi koji će uživati u televiziji budućnosti."

 U Vodatelu najavljuju kako će eTV usluga biti uskoro dostupna u čitavoj regiji, a tehnološko rješenje će biti predstavljeno i na vodećem svjetskom IT sajmu u Hannoveru - CEBIT2005.

Internet televizija i video na zahtjev

Internet televizija, konceptualno se ne razlikuje od kablovske televizije te jednom kada se odlučite postati korisnik, posjetit će Vas eTV predstavnici i obaviti potrebnu instalaciju u Vašem domu, nakon čega ste u mogućnosti gledati čitav niz različitih svjetskih i domaćih TV programa u digitalnom obliku. Kao i kod kablovske televizije moguće je odabrati različite pretplatničke modele koji onda ovisno o veličini mjesečne pretplate uključuju manje ili više različitih "pay-per-view" programa.

Za razliku od kablovske televizije, Internet televizija dostupna je u svim dijelovima Republike Hrvatske, pa i šire, a korisnicima nudi i značajno veći broj mogućnosti - od većeg izbora TV programa, digitalnog snimanja programa, pa sve do naručivanja filmskih naslova koje želite gledati.

eTV video-on-demand usluga Vam omogućuje da filmove posuđujete daljinskim upravljačem sjedeći u dnevnoj sobi. Na raspolaganju Vam stoji 100 filmskih naslova svaki mjesec, a prilikom odabira možete pročitati i kratak sadržaj svakog filma ili pogledati video najavu.

Kao posebnu pogodnost svojim pretplatnicima eTV najavljuje kako će početkom iduće godine započeti i sa emitiranjem različitih tematskih TV programa u domaćoj produkciji, pa će tako pretplatnici prve hrvatske Internet televizije već od iduće godine moći gledati i programe poput: eTV CROSport, eTV CROBusiness, eTV CROModa, eTV CROTurizam, eTV CROVrijeme, eTV GoleVijesti itd...

Kako bi osigurao kvalitetu i kontinuirano povećanje broja programa eTV će produkciju domaćeg programa raditi kroz mrežu poslovnih partnera i suradnika, pa će već tijekom ovog mjeseca biti raspisan natječaj za okupljanje svih pravnih i fizičkih osoba zainteresiranih za produkciju kvalitetnog TV sadržaja.

Tehnološki preduvjet koji morate zadovoljiti kako biste uživali u eTV uslugama je da imate eTV media centar BOX. Cijeli paket, koji uključuje i instalaciju, koštat će 4444 kune.

eTV media centar BOX može biti i Vaše novo osobno računalo jer ga osim na televizor možete prikopčati i na monitor. U tom slučaju možete ga koristiti i za pisanje dopisa, ispis dokumenata, kreiranje tabela i slično.

Pročitajte više