Vrdoljak: Glasnovićev jezovit tekst sažima svo zlo nataloženo u političkom ekstremizmu

Foto: FAH

"TUŽAN dan za demokraciju u Hrvatskoj. U javnom prostoru pojavio se jezovit tekst koji je u 15-ak rečenica sažeo svo zlo nataloženo u političkom ekstremizmu – od iracionalne mržnje, vrijeđanja, mitomanije i laži, zatočenosti u scenografiji prošlosti, prijezira znanja i obrazovanja, suštinskog nerazumijevanja i negiranja demokracije, preko neobuzdanih frustracija, pa sve do prijetnji raznim oblicima nasilja (na koncu čak i garnirano dozom fetišizma, ali mislim da to ionako spada pod već spomenute frustracije)", reagirao je na Glasnovićev ispad HNS-ov Ivan Vrdoljak.

"Tužan je dan za demokraciju u Hrvatskoj jer to nije izgovorio politički anonimus s društvenih margina, nego izabrani predstavnik naroda u hrvatskom Saboru Željko Glasnović, koji se proteklih dana spominje kao onaj čiji glas bi trebao omogućiti potrebnu većinu za formiranje nove hrvatske vlade.

Riječ je o istom onom političaru Glasnoviću (ne pada mi napamet oslovljavati ga generalom, budući da držim do digniteta Domovinskog rata) koji je na političku pozornicu stupio kao jedan od glasnogovornika Karamarkovog HDZ-a. Drugi glasnogovornik bio je Zlatko Hasanbegović koji je upravo ovih dana rekao da u hrvatskoj politici nikad nije bilo ekstremizma. Kad čitam ove gnjusne Glasnovićeve uvrede i prijetnje studentima strah me i pomisliti što bi to po Hasanbegoviću sadržavao politički ekstremizam, jer ispada da su ove fašistoidne tirade za njega – politički realizam?!

Tužan je dan za demokraciju u Hrvatskoj, jer glavni kandidat za mandatara nove hrvatske vlade, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i dalje izbjegava javno reći da ovakvom ekstremizmu nema mjesta u Hrvatskoj, i dalje kalkulirajući hoće li mu Glasnovićevi i Hasanbegovićevi glasovi trebati u Saboru.

Ja ne kalkuliram i jasno kažem – NE ekstremizmu u Hrvatskoj!", napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Pročitajte više