Vrhovni sud Srbije ukinuo kaznu navijaču koji je policajcu želio ugurati baklju u usta

VRHOVNI sud Srbije ukinuo je presudu 21-godišnjem navijaču Urošu Mišiću koji je 2. prosinca 2007. godine na tribinama stadiona Crvene Zvezde policajcu pokušao ugurati baklju u usta.

Vrhovni sud ukinuo je kaznu i produžio pritvor navijaču zbog nekonzistentnosti u kvalifikaciji kaznenog djela i visini kazne s obrazloženjem presude. Policajac koji je napadnut, Nebojša Trajković tvrdi kako je odluka Vrhovnog suda skandalozna te da ne zna kako će podnijeti ponovno suđenje, jer nakon tog incidenta ima ozbiljnih psihičkih problema, piše Blic. Kaže i kako će ovakva presuda navijačima "dati krila" za nove napade na policajce, a navijača bi i pustio iz zatvora, ako će to značiti da će se on vratiti na staro stanje.

Optužba ovakvu odluku smatra odugovlačenjem postupka i zadovoljenja pravde

Odvjetnik navijača Mišića koji je počinio napad zatražit će da ukidanje pritvora te tvrdi kako je ovakva odluka Vrhovnog suda za njega očekivana, jer je Okružni sud pogriješio u kvalifikaciji djela kao pokušaja ubojstva. S druge strane, optužba smatra kako se ovakvom odlukom odugovlači postupak i zadovoljenje pravde.

U prvostupanjskoj presudi vijeće Okružnog suda ocijenilo je Mišićev napad na Trajkovića kao "linč prema službenoj osobi", jer policajac nije dao povoda za napad.

I.Kri.
Foto: AFP

Pročitajte više