Za svako novorođenče u općini Gorjani po 1000 kuna pomoći

NA PRIGODNOJ svečanosti u općinskoj vijećnici roditeljima devetero novorođenčadi, koji su na svijet došli u drugoj polovici prošle godine, uručena je jednokratna novčana pomoć od po 1000 kuna iz općinskog proračuna.

Pomoć je uručio načelnik općine Vlatko Radojković rekavši da su Gorjani jedina jedinica lokalne samouprave u Đakovštini koja provodi takvu pronatalitetnu mjeru. Na taj način općina želi ublažiti negativna demografska kretanja u svojim dvama naseljima - u istoimenom općinskom središtu i Tomašancima, koja ukupno imaju 1817 stanovnika.

"Poražavajući je podatak da općina Gorjani na svakom popisu stanovništva, znači svakih deset godina, ima stotinu stanovnika manje", kaže načelnik Vlatko Radojković dodajući kako je tijekom prošle godine u tom dijelu Đakovštine rođeno svega 19-ero djece, a umrlo 36 osoba.

Dodjelu jednokratne novčane pomoći od po 1000 kuna svakom novorođenčetu općina Gorjani prvi je put provela prošle godine kada su taj oblik novčane potpore dobili roditelji desetero novorođenčadi, rođenih u prvoj polovici 2004. godine.

Načelnik Radojković rekao je i kako u Općinskom vijeću razmišljaju o povećanju iznosa te jednokratne pomoći.

(Hina) xsžup ydd

Pročitajte više